Potrebno:
1 kore za Rozen tortu
Za fil:
1 mlijeko
15 kašika brašna
300 g šećera
1 margarin
Za fil:
sok od 1 limuna
100g čokolade za kuvanje
2 kašike kakao praha
Za glazuru:
50g margarina
100g čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
- Od 1 litre mlijeka oduzeti malo za razmutiti brašno sa malo šećera. Ostatak mlijeka staviti da zakuha. U vrelo mleko sipati brašno i miješati da se masa zgusne. U vruću masu dodati jedan margarin i izmiješati.
Podeliti na dva dijela.U jedan dio dodati limun, u drugi čokoladu i kakao.
- Kore za Rozen tortu premazivati kremama. prvo sa limun kremom pa čokoladnom i tako sve kore do kraja a gornju koru preliti sa glazurom od čokolade.Za glazuru istopiti margarin čokoladu i ulje na laganoj vatri .Kolač dobro ohladiti pa poslužiti. Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar