petak, 24. studenoga 2017.

Čokoladne kocke sa limunom !


Potrebno:
kore za Rozen tortu
Za fil:
1 mlijeko 
15  kašika brašna  
 300 g šećera
1 margarin 
Za fil:
sok od 1 limuna
100g čokolade za kuvanje
2 kašike kakao praha

Za glazuru:
50g margarina
100g čokolade
2 kašike ulja

Priprema:
    Od 1 litre mlijeka oduzeti malo za   razmutiti brašno sa malo šećera. Ostatak mlijeka staviti da zakuha. U vrelo mleko sipati brašno i miješati da se masa zgusne. U vruću masu dodati jedan margarin i izmiješati.
    Podeliti na dva dijela.U jedan dio dodati limun, u drugi čokoladu i kakao.
    Kore za Rozen tortu premazivati kremama. prvo sa limun kremom pa čokoladnom i tako sve kore do kraja a gornju koru preliti sa glazurom od čokolade.Za glazuru istopiti margarin čokoladu i ulje na laganoj vatri  .Kolač dobro ohladiti pa poslužiti. Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar