Potrebno
Za koru :
5 bjelanjaka
8 kašika šećera
1 dl ulja
1 dl tople vode
10 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
1 žlica kakaa
5 kašika krupno mljevenih oraha
5 žumanjaka
Za Kremu od malina/višanja :
600 gr malina(višanja )
2 dl vode
5 kašika šećera
2 pudinga od vanilije
1, 5 dl vode
2 vrećice želatine
Krema od vanilije:
1, 2 l mlijeka
10 žlica šećera
3 pudinga od vanilije
4 kašike gustina
150 gr margarina
1 vanilija šećer
Za glazuru :
100 gr čokolade
2 kašike ulja
1kašika mlijeka
Priprema
Za Koru :
Žumanjke dobro pomiješati sa šećerom, dodati ostale sastojke i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Staviti u kalup za pečenje (dimenzije 42×36) i peći na 180ºC. Pečeni koru preliti sa 2 dl čokoladnog mlijeka.
Za kremu od Malina ili višanja :U posudi kuhati maline sa šećerom i 2 dl vode. Khati dok se šećer ne otopi i potom dodati puding pomiješan sa 1,5 dl vode i želatinu (otopiti prema uputama na kesici). Miješati na laganoj vatri dok se želatina ne otopi i ostaviti da se krema malo ohladi. Mlaku kremu preliti preko kore .
Priprema