utorak, 21. studenoga 2017.

Teleća čorba!

Potrebno:
 500 gr telećeg mesa bez kosti 
1  glavica luka crveni
 malo celera
 2 mrkve
 2 kašike brašna
 200 ml milerama
 ulje
 So, biber
vegeta 
1 l vode (još bolje ako imate teleći temeljac )
peršun po želji 
Priprema:
Luk sitno isjeckajte zajedno sa celerom i mrkvom pa popržite na ulju dok ne omekša.
Dodajte meso izrezano na kockice pa kratko prodinstajte.
Posolite, pobiberite i prelijte vodom.(ili temeljcem  ako imate )
Kuhaj te sat vremena kod meso ne omekša pa dodajte po želji vegete naravno trebate probati kolko je slano prije toga .
Mileram umutite sa malo vode i brašnom pa uspite u šerpu i kuhajte još 10 minuta.Dodajte sitno sjeckani peršun.
Poslužite  toplu .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar