Potrebno:
500 gr telećeg mesa bez kosti
1 glavica luka crveni
malo celera
2 mrkve
2 kašike brašna
200 ml milerama
ulje
So, biber
malo celera
2 mrkve
2 kašike brašna
200 ml milerama
ulje
So, biber
vegeta
1 l vode (još bolje ako imate teleći temeljac )
peršun po želji
Priprema:
Luk sitno isjeckajte zajedno sa celerom i mrkvom pa popržite na ulju dok ne omekša.
Dodajte meso izrezano na kockice pa kratko prodinstajte.
Posolite, pobiberite i prelijte vodom.(ili temeljcem ako imate )
Kuhaj te sat vremena kod meso ne omekša pa dodajte po želji vegete naravno trebate probati kolko je slano prije toga .
Mileram umutite sa malo vode i brašnom pa uspite u šerpu i kuhajte još 10 minuta.Dodajte sitno sjeckani peršun.
Poslužite toplu .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar