srijeda, 22. studenoga 2017.

Najukusnije Monte Kocke bez pečenja !


Potrebno:
Petit keks za podlogu

Za bijelu kremu :
1l mlijeka + 1 dcl za keks
12 kašika gustina
8 kašika šećera
200 g margarina

Za smeđu kremu :
300 g čokolade za kuhanje
1/2 l slatkog vrhnja 

Priprema:
Za bijelu kremu :
Staviti 8 dcl mlijeka sa 8 kašika šećera da se kuha, a u 2 dcl razmutiti 12 kašika gustina.Zakuhati kao puding.U ohlađeno dodati 200 g izmiksanog  margarina.Zatim premazati preko podloge od keksa .
Za vrijeme dok se krema hladi pripremiti petit podlogu : keks namočiti mlijekom ,redati u tepsiju/kalup.
Za smeđu kremu :
Zagrijati 1/2 l slatkog vrhnja,ne smije proključati, pa u toplo dodati izlomljenu čookoladu miješati dok se čokolada ne istopi .Prohladenu masu sipati preko prve kreme izravnati i ostaviti da se kolač u potpunosti ohladi pa poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar