srijeda, 22. studenoga 2017.

Ljepota užitka -Brownie kokos čokoladna torta!


Potrebno 
Za koru :
100g maslaca
2 jaja
100 g šećera
3   kašike kakaa
100g brašna
2 kašike mlijeka

Za kremu:
400ml kokosovog mlijeka
200ml slatkog vrhnja
125 ml mlijeka
2 jaja
140g šećera
60 g gustina
80 g kokosovog brašna
200g čokoladnih kapljica ili komadića

Za čokoladni mousse
150g čokolade
400 ml slatkog vrhnja
1  kašika šećera u prahu
2 kremfixa

Za ukrašavanje
slag
listići kokosa

Priprema :

Za koru :
Pomiješamo jaja i šećer i miksamo nekoliko minuta dok ne postanu pjenasta i svijetlija.Dodamo omekšali maslac i sve dobro umiksamo.Dodamo prosijano brašno i kakao i izmiksamo i na kraju dodamo još 2kašike mlijeka i dobro umiješamo.Smijesa je malo gušca pa je razmažite po kalupu ili tepsiji ..Pećemo na 180 stupnjeva nekih 15 minuta Zatim ohladiti biskvit.

Za kremu od kokosa staviti u lončić kokosovo mlijeko,vrhnje za šlag i mlijeko i zagrijavati na vatri do vrenja.U drugoj posudici pomiješati jaja,gustin i šećer.Dobro promiješati.Kad je mlijeko počelo vriti,malo dodati u jaja i pomiješati i sve vratiti u mlijeko i kuhati kao puding.Nekih 5 min.Miješati stalno da se ne naprave grudice.Skinuti sa vatre i umiješati kokosovo brašno.
Pola kreme rasporediti po kori ,po njemu posipati čokoladu pa po čokoladi ostatak kreme.Razmazati i paziti da se ne pomiješa previše krema sa čokoladom jer će se čokolada poičeti topiti.Dobro ohladiti.

Za čokoladni mousse ugrijati 100 ml slatkog vrhnja i preliti preko nasjeckane čokolade.Ostaviti 1 minutu i promiješati tako da se sva čokolada otopi.U drugoj posudi umutiti slatko vrhnje u šlag sa 1 kašikom šećera u prahu  .Kad je šlag skoro umučen(da vrhovi ostaju mekani)dodati otopljenu čokoladu i kremfix i sve dobro izmiksati.Izliti na tortu i dobro ohladiti.Najbolje preko noći.
Drugi dan ili kad se mousse stisnuo ukrasiti tortu sa šlagom i kokosom.
Ohladenu tortu režite na parčad pa poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar