utorak, 21. studenoga 2017.

Savršeno kremasti i ukusan kolač sa Milka čokoladom !


Potrebno
Za Kore:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika hladne vode
4 kašike brašna
1 kašika kakaoa
1 kašičica praška za pecivo

Za Vanila krem:
3 žumanca
250 ml mleka
80 gr kristal šećera
1 vanilin šećer
1 kašika gustina, puna
100 gr maslaca

Za Milka krem:
3 jaja
80 gr kristal šećera
100 gr Milka čokolade ( tamne ili mlečne )
100 gr maslaca

Završni dio :
šlag ili slatka pavlaka



Priprema:
Ulupati penasto belanca pa postepeno dodavati vodu uz mućenje.
Dodati šećer pa mutiti dok se ne dobije jaka pena i šećer se istopi.
Kada se šećer istopi dodati žumanca.
Umutiti pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti varjačom.
Dok to radite rerna se zagreva na 180 stepeni.
Istresti masu u obložen pleh dimenzija 20 x 35 ili 30 x 30…i sličnih…
Peći oko 25 minuta.
Ohladjen biskvit preseći vodoravno da se dobiju dve tanke korice.
Pomešati za vanila krem mleko, brašno, šećer, žumanca i vanilin šećer.
Umutiti pa staviti na srednju vratu uz mešanje da se skuva.
Skuvan fil skloniti sa vatre pa ohladiti.
Ulupati penasto maslac pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
Kremovi su nešto mekši, ali neka vas to ne brine, pri razmazivanju nemojte ići skroz do ivice jer će sami lepo da legnu na korice i one će upiti višak tečnosti, a pri tome fino omekaniti.
Za Milka krem pomešati jaja, šećer i izlomlenu čokoladu, pa staviti na paru.
Mešati dok se sve ne otopi i sjedini.
Zatim ostaviti na pari do 10 minuta da se kuva uz mešanje pa skloniti i ohladiti.
Ulupati penasto maslac pa dodati mu ohladjen krem i sve umutiti.
Na prvu koru naneti beli krem, poklopiti drugom korom pa naneti Milka krem i sve na kraju prekriti šlagom ili slatkom pavlakom.
Ohladiti pa poslužiti.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar