Potrebno:
Za koru :
1 jaje
1 šolja šećera
1 šolja šećera
1 šolja mljevenih oraha
1 šolja mlijeka
1 šalice ulja
1 šolja brašna
1 prašak za pecivo
1 šolja mlijeka
1 šalice ulja
1 šolja brašna
1 prašak za pecivo
Za Kremu:
1 puding od vanilije
3 dl mlijeka
2 kašike šećera
15 dag maslaca ili margarina
3 dl mlijeka
2 kašike šećera
15 dag maslaca ili margarina
Priprema
Za koru :
Istucite jaje i dodajte pola šalice šećera, te nastavite miksati dok ne dobijete gustu kremastu teksturu, potom dodajte mlijeko i miješajući postepeno dodajte ostatak šećera. Potom kašikom umiješajte orahe i ulje, razradite i na kraju umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Tako pripremljenu smjesu prelijte u pobrašnjeni i nauljen pleh. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 20 minuta.
Savjet: Kora mora biti sočana stoga je važno da je ne prepečete. Nakon 15 minuta pečenja slobodno čačkalicom provjerite sredinu kore . Ukoliko na čačkalici ne ostaju tragovi smjese, možete je izvaditi iz pećnice.
Za Kremu:
Odvojite 1 dcl mlijeka i u njega umiješajte puding i šećer, ostatak mlijeka stavite u Šerpu da provrije. Smanjite vatru i u vrelo mlijeko polagano miješajući dodajte pripremljeni puding.
Odvojite 1 dcl mlijeka i u njega umiješajte puding i šećer, ostatak mlijeka stavite u Šerpu da provrije. Smanjite vatru i u vrelo mlijeko polagano miješajući dodajte pripremljeni puding.
Kada sve provrije skinite s vatre i ostavite da se ohladi, pa potom umiješajte maslac i sve dobro razradite mikserom.
Na ohlađenu koru dodajte kremu i posipajte ribanom čokoladom ili mljevenim orasima.
Na ohlađenu koru dodajte kremu i posipajte ribanom čokoladom ili mljevenim orasima.
Kolač ohladite pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar