Potrebno:
500 gr kora za lazanje ( koristila sam durum koje se ne trebaju kuvati )
300 gr kačkavalja
300 gr šunkarice, praške šunke ili suvog vrata ( mnogo je lepše sa suvim vratom jer on pusti taj dimljeni miris ali je odlično i sa praškom šunkom )
2 kašike brašna
500 ml mlijeka
200 ml vode
1 kašika suvog začina
50 – 100 ml ulja, ali ne više da ne bude masno
Priprema:
Prvo pravimo sos.
Zagrejati ulje, dodati brašno i mešati dok ne požuti.
Zatim naliti mlijeko i vodu, pa dodati suvi začin.
Miješati dok ne provri.
Treba da je gustine jogurta, ako je malo redje ništa zato ispariće dok se bude peklo.
Podeliti kore na 4 jednaka dijela ili kako možete da ih uklopite u svoju tepsiju.
Pa onda podeliti šunku na 3 dela pošto odgore ne ide.
U vatrostalni pleh staviti prvi red kora za lazanje preliti sa malo sosa i poslagati šunku.
Preko nje dodati rendani sir.Ostaviti malo odozgo za posip na kraju ako volite a može i bez.
Ponoviti ovo sve onoliko puta koliko imate kora.
Na zadnju ne ide šunka nego samo sos i sir.
Staviti 60 minuta u rernu da se peče ili dok ne dobije sir zlatno žutu boju
Pečene lazanje izvaditi da se hlade 10 minuta pa tek onda služiti, paziti veoma su vrele, može da se čeka i duže, a ostaju tople i posle 2h.
Prijatno.