subota, 7. listopada 2017.

Kremasta i savršena -Torta Rada ukus koji se pamti

Potrebno:
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
12 kašika oraha
1 kašika brašna
1 kašika ulja
Fil:
1.5 l mlijeka
3 pudinga od vanile
4 kašike brašna
2 margarina ili maslaca (2 x 250 gr)
400 gr šećera u prahu
100 gr čokolade za kuvanje
100 gr mljevenih oraha
150 gr mljevenog keksa
100 gr kokosa
čokolada za ukrašavanje
Priprema:
Za koru umutite prvo belanca u čvrst stneg, dodajte postepeno šećer, žumanca, kašiku brašna, 12 kašika oraha i kašiku ulja (ulje se dodaje zbog vlažnosti kore).
Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, proverite čačkalicom kad je pečeno, ohladite i podelite na dva dela koncem, tako da se dobiju dve kore.
(Koristila sam kalup 28 cm)
Torta može da se sprema i u četvrtastom plehu, (22×33) s tim da se peče posebno svaka korica po pola od ove mere, jer su tanke.
Skuvajte 1.5 litar mlijeka sa 3 pudinga od vanile i 4 kašike brašna.
Dobro sjedinite i ostaviti da se ohladi.
Povremeno ga promješajte da se ne uhvati korica.
Umutite maragarin ili maslac (ili pola pola, ja sam tako uradila),sa 400 gr šećera u prahu.
Dodajte ohlađeni skuvan puding. Sjedinite i podelite na 4 dela.
U 1. deo dodati 100 gr rastopljene čokolade
2. deo 100 gr mlevenih oraha
3. deo 150 gr mlevenog keksa
4. deo 100 gr kokosa
Filovati tortu:
kora 3. fil, 4. fil
kora 2. fil, 1. fil
Posuti rendanom čokoladom.
Ostavite u frižider da se stegne i uživajte!
Ja sam filovala tortu tako što sam prvo koru stavila na tacnu, pa preko nje obod kalupa sa unutrašnjom stranom oboženom pek-papirom ali malo dužim nego što je bio obod.
Pošto ima baš puno krema, kalup je bio pun do vrha.
Može se jedan deo krema ostaviti i za ukrašavanje, to je već vama po volji.

Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar