Potrebno:
500 g sirovog kadaifa
200 g maslaca
100 g oraha i grozžđice
500 g šećera (za vagdu, sa 1 litrom vode)
vanilin šećer
limun
200 g maslaca
100 g oraha i grozžđice
500 g šećera (za vagdu, sa 1 litrom vode)
vanilin šećer
limun
Priprema:
Sirov kadaif se slaže u maslacem namazanu tepsiju. Između dva sloja sirovog kadaifa staviti orahe,grožđice(kriske, tanke) maslaca po obadva sloja stavljamo maslac . Tako pripremljen kadaif staviti u rernu i peći.
Za to vrijeme pripremiti preljev – vagdu. 500 g šećera staviti u 1 l vode i kuhati. Pri vrenju kašikom skinuti pjenu, te pustiti da vrije dok se ne dobije srednje gusta vagda kojoj treba dodati kriske limuna , i vanilin šećer
Mlak kadaif lagano preliti mlakom vagdom. Niti kadaif, niti vagda ne smiju biti vrući. Ohlađen kadaif se reže na kocke.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar