Potrebno :
600 gr junećeg mesa isečenog po izboru
1,5 kg kupusa
1 kašika suvog začina
2 kašike crvene mlevene paprike
1-2 lista lovora
malo peršunovog lista
beli luk po želji
50 ml ulja
1 glavica crnog luka
Ako volite ljuto možete dodati jednu ljutu papričicu
Priprema:
Iseckati crni luk na kockice, dodati ulje i malo vode, pa prodinstati
Zatim dodati juneće meso isečeno na željene komade , doliti čašu vode i ostaviti da se dinsta.
Posle pola sata dodati isječeni kupus i papriku.
Naliti vode da prelije preko kupusa .
Kuvati sat ipo sa dolivanjem vrele vode.
U medjuvremenu dodati lovorov list i peršun.
Kada je meso se skuvalo kao i kupus možete dodati iseckani bijeli luk.
Još malo prokuvati .
Napomena: Varivo možete napraviti i sa kiselim kupusom u zimskim danima .
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar