Potrebno:
obično ide 250 gr mesa po osobi, za četvoročlanu porodicu 1 kg bez kostiju od krmenadle
nakoliko komada isečete meso toliko ide komada sira i šunke ( dimljenog mesa )
i slanine .
so i biber
ulje ukoliko pržite
Priprema:
Meso okrenuti po dužini pa tako seći tanke šnicle.
Izlupati i posuti sa malo soli i bibera svako parče.
Ostaviti da odstoji 10ak minuta.
Na svako parče mesa po dužini staviti komad šunke i sira pa uviti.
Ako vam je meso negde puklo na taj deo stavite šunku, a ona će zadržati sir da ne curi napolje pri pečenju.Umotati u slaninu .
Zagrejte ulje na srednje i stavite da se peku ravnomerno sa obe strane.
Ukoliko pečete na roštilju, ulje nije potrebno.
Pečene punjene vješalice se obično poslužuju uz kajmak ili urnebes salatu.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar