Potrebno
Za tijesto:
Krema :
Za posip od tijesta:
Za posipavanje:
Priprema
– Brašno i prašak za pecivo pomiješajte, dodajte šećer, vanilin šećer, malo soli, jaje i omekšani maslac. Izmiješajte električnom mješalicom. Zatim smjesu prebacite na dasku i doradite tijesto te ga stavite u hladnjak stajati oko sat vremena.
– Zatim 2/3 tijesta razvaljajte okruglo (ø 28 cm) i stavite u namašćen kalup za tortu. Od preostale trećine tijesta oblikujte valjak pa ga stavite uz rub kalupa i pritisnite tako da dobijete oko 3 cm visok rub. Dno tijesta probodite na nekoliko mjesta vilicom i stavite peći 10 minuta na 200°C.
– Za kremu dobro izmiješajte ocijeđen, propasiran svježi sir, šećer, limunov sok, Gussnel i 3 žumanca pa dodajte čvrsto tučeni snijeg i tučeno slatko vrhnje.
– Za posip, brašno, šećer, vanilin šećer i omekšani maslac umiješajte električnom mješalicom u tijesto.
Obradite ga rukom i naribajte na ribež (grubo i kratko).
– Na polupečeno tijesto stavite kremu, pospite posipom od tijesta i stavite ponovo peći na temperaturu 180°C oko 40 minuta.
Poslije pečenja ostavite kolač još 15 minuta u isključenoj pećnici otvorenih vrata.
Posluživanje
Pospite šećerom u prahu