P0trebno:
500g petit keksa
4 žumanceta
6 kašika šećera
4 kašike brašna
0,5 l mlijeka + mlijeko za umakanje keksa
1 vanilin šećer
kašika maslaca
Priprema:
Pola litre mlijeka, 4 kašike šećera i maslac staviti da provri.
Žumanca izmiješati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mlijeka (tek da se napravi masa koju možete sipati). U vrelo mlijeko polako sipati masu sa žumancima, stalno miješajući. Kuhati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Keks umakati u toplo mlijeko i slagati na tacnu.
Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa.
Po želji možete ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih bjelanaca i sjeckanom tamnom čokoladom.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar