Sastojci za kore:
- 2 jaja
- 300 gr šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 125 gr istopljena margarina
- 100 gr kakaa
- 200 gr brašna
- 2 dcl jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 dcl vruće nes kafe
Fil I:
- 500 gr malina
- 200 gr šećera
- 2 dcl vode
- 1 puding od maline
Fil II:
- 200 gr šlag kreme u prahu
- 2 dcl vode
- 200 gr čokolade
- 2 dcl kisele pavlake
Priprema:
Umutiti 2 jaja sa 300 gr šećera i 1 kesicom vanilin šećera. Dodati 125 gr istopljena margarina, 2 dcl jogurta, 100 gr kakaa, 200 gr brašna i 1 prašak za pecivo. Sve dobro umutiti i dodati 2 dcl vruće nes kafe. Masu staviti u pleh obima 26 cm, prethodno obložen papirom. Koru peći na 180 stepeni. Kad se kora ispeče i dobro ohladi, vodoravno je izrežemo na 3 dela.
Fil I:
U posudu staviti 500 gr malina, 200 gr šećera i 1 dcl vode. Sve skupa prokuvati da se šećer istopi pa dodati 1 puding od maline umućen sa 1 dcl vode. Kuvati dok se ne zgusne. Topao puding naneti ravnomerno na sve tri kopre i ostaviti da se ohladi.
Fil II:
Umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl vode, dodati 200 gr istopljene čojkolade i 2 dcl kisele pavlake. Sve dobro umutiti i filovati tortu. Kora na kojoj je sloj od malina, fil II, Kora, fil II i tako redom. Tortu ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se fino stegne, a potom je seci na parcad i sluziti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar