četvrtak, 14. rujna 2017.

Čarolija savršenih ukusa koji se stapaju :"Čokoladna torta sa Malinama"


Sastojci za kore:
  • 2 jaja
  • 300 gr šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 125 gr istopljena margarina
  • 100 gr kakaa
  • 200 gr brašna
  • 2 dcl jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 dcl vruće nes kafe
Fil I:
  • 500 gr malina
  • 200 gr šećera
  • 2 dcl vode
  • 1 puding od maline
Fil II:
  • 200 gr šlag kreme u prahu
  • 2 dcl vode
  • 200 gr čokolade
  • 2 dcl kisele pavlake
Priprema:

Umutiti 2 jaja sa 300 gr šećera i 1 kesicom vanilin šećera. Dodati 125 gr istopljena margarina, 2 dcl jogurta, 100 gr kakaa, 200 gr brašna i 1 prašak za pecivo. Sve dobro umutiti i dodati 2 dcl vruće nes kafe. Masu staviti u pleh obima 26 cm, prethodno obložen papirom. Koru peći na 180 stepeni. Kad se kora ispeče i dobro ohladi, vodoravno je izrežemo na 3 dela.
Fil I:
U posudu staviti 500 gr malina, 200 gr šećera i 1 dcl vode. Sve skupa prokuvati da se šećer istopi pa dodati 1 puding od maline umućen sa 1 dcl vode. Kuvati dok se ne zgusne. Topao puding naneti ravnomerno na sve tri kopre i ostaviti da se ohladi.
Fil II:
Umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl vode, dodati 200 gr istopljene čojkolade i 2 dcl kisele pavlake. Sve dobro umutiti i filovati tortu. Kora na kojoj je sloj od malina, fil II, Kora, fil II i tako redom. Tortu ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se fino stegne, a potom je seci na parcad i sluziti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar