četvrtak, 14. rujna 2017.

Idealne za doručak :"Savršene Slane Štrudlice" vjerujte bićete oduševljeni ..




Potrebno:
Za koru:


500 g brašna
100 g margarina
1 dl ulja
1 jaje
malo soli
1/2 paketića kvasca
1 dl mleka
1 kašičica šećera

Za fil:

200 g sitnog sira
1 žumance
1dl jogurta
ako je potrebno soli

Za premazivanje:

1 belance
malo susama
Priprema

U decilitar mlake vode promešajte kašičicu šećera i kavasac. Ostavite da stoji desetak minuta. U plastičnu činiju pripremite sve ostale sastojke i dodajte nadošli kvasac. Zamesite testo i pokrijte krpom. Ostavite da stoji oko sat vremena na toplom.
Nadošlo testo premesite i podelite u dva manja dela, razvucite oklakijom što tanje. Sir, jogurt i žumance, dobro promešajte. Razvučeno testo premažite polovinom fila.
Namazanu koru urolajte. Isto postupite i sa drugom polovinom testa i fila. Urolane štrudle premažite viljuškom umućena belanca i pospite susamom. Isecite na manje štrudlice.
Poredajte u namazan pleh i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 250 stepeni. Pečene štrudlice izvadite iz rerne i prekrijte krpom par minuta.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar