Sastojci:
100 g čokolade za kuhanje
150 g gorke tamne čokolade (70% kakaa)
600 ml slatkog vrhnja
20 g šećera u prahu
4 žlice soka od naranče ili likera od naranče
1 žličica narančine korice
100 g zdrobljene čokolade za kuhanje
Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
90 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
150 g gorke tamne čokolade (70% kakaa)
600 ml slatkog vrhnja
20 g šećera u prahu
4 žlice soka od naranče ili likera od naranče
1 žličica narančine korice
100 g zdrobljene čokolade za kuhanje
Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
90 g maslaca
Priprema:
1.
Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte vanilin šećer u prahu, sok i narančinu koricu te čokoladu otopljenu na pari.
2.
Dobro izmiješajte električnom miješalicom, pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
3.
Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
4.
Ohlađeni kolač okrenite na pladanj, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte vanilin šećer u prahu, sok i narančinu koricu te čokoladu otopljenu na pari.
2.
Dobro izmiješajte električnom miješalicom, pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
3.
Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
4.
Ohlađeni kolač okrenite na pladanj, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
Posluživanje
Kolač poslužite dobro rashlađen i narezan na šnite.
Savjet
Kalup prije izlijevanja možete obložiti komadima tanke čokolade ili čokoladnim vaflima koji će vam poslužiti umjesto glazure.
Savjet
Kalup prije izlijevanja možete obložiti komadima tanke čokolade ili čokoladnim vaflima koji će vam poslužiti umjesto glazure.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar