Potrebno
Za koru x 3:
5 bjelanjaka
5kašika šećera
5 kašike plazme mljevene
Za prvi fil :
1/2 l mlijeka
15 žumanjaka
250 gr šećera
2 pudinga od vanilije
375 gr maslaca
100 gr čokolade
ostatak od 300 grama plazme (po 5 kašika ide u kore )
Za drugi fil :
4 šlag kreme od vanilije ili
500 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Za koru :
Umutiti 5 bjelanjaka i 5 kašika šećera mikserom, a zatim dodati 5 kašika mljevene plazme pa nastaviti mutiti sa drvenom kašikom. Koru u kalupu za tortu peći 15 minuta na 180°C, a potrebno je napraviti tri takve kore.
Za prvi fil :
Za prvi fil :
15 žumanaca umutiti sa 250 gr šećera i dva pudinga od vanilije. Sve to skuhati u pola litra mlijeka, a nakon što se masa ohladi dodati 375 gr maslaca i ostatak od prvobitnih 300 gr plazme. U međuvremenu, rastopiti 100 gr čokolade za kuhanje, a zatim je dodati skuhanom filu.
Za drugi fil Umutiti četiri šlag kreme od vanilije po uputama na vrećici .
Tortu poredajte u sljedećem redoslijedu: kora, prvi fil, drugi fil . Sve to ponoviti tri puta. Tortu možete dekorisati sa izrendanom čokoladom ili mrvicama od čokolade (po želji).
Nema komentara:
Objavi komentar