Potrebno:
Mjera šolja za bijelu kafu od 2dcl
1 1/2 šolja jagoda sitno nasjeckanih
2 kašike meda
1/2 šoljice šećera
1 kašičica limunovog soka
1 1/2 šoljice slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta jagode
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte komadiće jagoda, med, šećer i limunov sok.Ostavite da stoji 15 do 20 minuta ili dok jagode ne puste svoj sok. Zatim usitnite viljuškom tako da nema prevelikih komadića jagoda, a ako ne želite komadiće voća u sladoledu, usitnite ga u blenderu.Ja osobno volim kad se malo osjete jagode a vi kako volite .Umešajte umućenu slatku pavlaku i ekstrakt . Istresite sladoled u zdjelu sa poklopcem i ostavite u zamrzivač da se stegne .Poslužite sa komdima svježih jagoda .
Prijatno!