Još jedan od onih brzih odlični kolača za koji vam netreba puno vremena za pripremu pošto se nepeče .Kolač je nesto poput sladoleda stvaro odličan .
Potrebno
Za podlogu :
Za kremu 1:
Za kremu 2:
I još:
200-300 gr mljeve plazme ili bilo kojeg suhog keksa
140 gr maslaca
žlica-dvije mlijeka
140 gr maslaca
žlica-dvije mlijeka
Za kremu 1:
1 pakiranje parfe kreme vanilija
450 ml mlijeka za kremu
4 žlice millerama
4 žlice millerama
Za kremu 2:
200 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
2 žlice millerama
2 žlice šećera u prahu
2 žlice millerama
I još:
200-250gr jagoda
2 banane malo veće
Priprema:
Za podlogu :
Keks pomiješati sa otopljenim maslacem i mlijekom, pa utisnuti dobro rukama u kalup vel.26 ili uz pomoć obruča na tacnu. Staviti u frižider. Jagode i banane operite i izrazrežite po želji.
Priprema:
Za podlogu :
Keks pomiješati sa otopljenim maslacem i mlijekom, pa utisnuti dobro rukama u kalup vel.26 ili uz pomoć obruča na tacnu. Staviti u frižider. Jagode i banane operite i izrazrežite po želji.
Za kremu 1 :
Parfe kremu miksajte sa 450 ml mlijeka 2 minute najvećom brzinom pa dodajte mileram i nastavite mutiti još minut-dva. Izvadite podlogu iz frižidera pa pola kreme rasporedite po keksu zatim stavite izrezane banane i preko njih ostatak kreme. Stavite u fižider dok smiksate šlag.
Za kremu 2 :
Vrhnje za šlag umutite pa pri kraju miksanja dodajte šećer i mileram. Sjedinite mikserom pa polovinu premažite po parfe kremi zatim poredajte red jagoda i ostatak kreme premažite preko jagoda .Ohladite pola sata u frižideru pa dekorišite sa jagodama pa ponovo vratite na hlađenje .
Tortu ohladite 3-4 sata pažljivo odstranite obruč pa poslužite izrezan na parčad po želji .
Parfe kremu miksajte sa 450 ml mlijeka 2 minute najvećom brzinom pa dodajte mileram i nastavite mutiti još minut-dva. Izvadite podlogu iz frižidera pa pola kreme rasporedite po keksu zatim stavite izrezane banane i preko njih ostatak kreme. Stavite u fižider dok smiksate šlag.
Za kremu 2 :
Vrhnje za šlag umutite pa pri kraju miksanja dodajte šećer i mileram. Sjedinite mikserom pa polovinu premažite po parfe kremi zatim poredajte red jagoda i ostatak kreme premažite preko jagoda .Ohladite pola sata u frižideru pa dekorišite sa jagodama pa ponovo vratite na hlađenje .
Tortu ohladite 3-4 sata pažljivo odstranite obruč pa poslužite izrezan na parčad po želji .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar