nedjelja, 13. svibnja 2018.

Naj jednostavniji recept za: Domaći pekmez od jagoda !


Za one koji vole jagode donosimo recept za domaći đem(pekmez) od jagoda .Recept je za najmanju mjeru a vi ako imate svoje ili imate više jagoda povećajte sebi po potrebi .
Recept je jednostavan  i lako se pripremi .

Potrebno:
1 kg jagoda (očišćenih )
1 kg šećera (smeđeg)

1 vanilin šećer 

Priprema :

Jagode očistiti od peteljki oprati  vilicom izgniječiti . Staviti ih u šerpu da se kuhaju na tihoj vatri oko 30 minuta da voda ispari iz njih .Potrebno je povremene pomiješat .Kad se digne bijela pjena pokupite je  kutlačom i bacite .
Kada skinete pjenu i nema je više  jagode posuti šećerom i vanilin šećerom  kuhati i dalje na  tihoj vatri, uz stalno mješanje sve dok se šećer potpuno ne istopi smeđi se šećer sporije topi morate stalno miješati da vam ne zagori  .
I nakon toga mješati, sve dok se pekmez ne zgusne.
 Tegle zagrijati  rerni, pa u tople tegle sipati vreo pekmez.Poklopčići na teglama moraju biti novi da nebi primali zrak .Napunjene  tegle okrenite naopako  da bi se napravio vakum i zamotajte u stolnjak  i ostavite ih da se ohlade tako preko noći .Ohlađene tegle ostavite da stoje na tamnom i hladnom mjestu i to je to .Ovako pripremljen đem(pekmez) može stojati godinu i više neće se pokvariti .
Uslast da vam bude .
Prijatno
Napomena :Ja sam stavljala u manje tegle kad se otvori da se i potroši .

Nema komentara:

Objavi komentar