Svi znamo kolko je kelj zdrav i da ga treba sto više koristiti u prehrani zato vam donosimo recept za jednostavno i jako brzo za napravit ovu pitu koja je zdrava i ukusna
Potrebno:500 g gotovih kora za pitu,
100 g crnog luka,
150 g pirinča,
500 g kelja,
100 ml ulja,
so,
biber,
suhi začin,
seckani peršun.
Priprema :
Obarite kelj i krupno ga isecite, seckani crni luk propržite, a pirinač obarite.
Sve pomešajte i začinite i ubacite peršun.
U podmazan pleh redajte naizmenično kore i fil, a završite korama.
Pitu isecite na trokute ili kocke , premažite je uljem i vodom, pa pecite oko pola sata na 200 stepeni da naraste i porumeni.
Obarite kelj i krupno ga isecite, seckani crni luk propržite, a pirinač obarite.
Sve pomešajte i začinite i ubacite peršun.
U podmazan pleh redajte naizmenično kore i fil, a završite korama.
Pitu isecite na trokute ili kocke , premažite je uljem i vodom, pa pecite oko pola sata na 200 stepeni da naraste i porumeni.
Poslužiti toplo .
Ako nije post u pitanju možete je preliti kiselim vrhnjem biće još ukusnija .
Prijatno!