Ukusna i zdrava torta od badema i palente je jako jednostavna za napravit .
Potrebno:
6 jaja
275 g maslaca sobne temperature
225 g finog šećera
50 g mljevenih badema
75 g rižinog ili običnog brašna
150 g kukuruzne krupice(palente)
4 limuna, sok i naribana korica
1 žličica praška za pecivo
šećer u prahu za posipanje
Priprema :
Zagrijati pećnicu na 180°C. Lim za kolač premazati maslacem.
Naribati sva 4 limuna, iscijediti iz njih sok i ostaviti sa strane.
Pjenasto umiješati maslac i šećer. Dodavati jedno po jedno jaje i dobro miješati mikserom Dodati bademe, brašno, prašak za pecivo, palentu, limunovu koricu i limunov sok i dalje dobro miješati.
Uliti smjesu u lim i peći 45 minuta. Ugasiti pećnicu i kolač u njoj ostaviti još 5-10 minuta i tek tada otvoriti i još kratko ostaviti u otvorenoj pećnici kako se ne bi spustio. Kolač ostaviti da se hladi u limu i tek kad se potpuno ohladio izvaditi i posuti šećeromu prahu .Ohladen kolač sjći na željene komade pa poslužiti .Nemora biti u frižideru samo neka je na hladnom .
275 g maslaca sobne temperature
225 g finog šećera
50 g mljevenih badema
75 g rižinog ili običnog brašna
150 g kukuruzne krupice(palente)
4 limuna, sok i naribana korica
1 žličica praška za pecivo
šećer u prahu za posipanje
Priprema :
Zagrijati pećnicu na 180°C. Lim za kolač premazati maslacem.
Naribati sva 4 limuna, iscijediti iz njih sok i ostaviti sa strane.
Pjenasto umiješati maslac i šećer. Dodavati jedno po jedno jaje i dobro miješati mikserom Dodati bademe, brašno, prašak za pecivo, palentu, limunovu koricu i limunov sok i dalje dobro miješati.
Uliti smjesu u lim i peći 45 minuta. Ugasiti pećnicu i kolač u njoj ostaviti još 5-10 minuta i tek tada otvoriti i još kratko ostaviti u otvorenoj pećnici kako se ne bi spustio. Kolač ostaviti da se hladi u limu i tek kad se potpuno ohladio izvaditi i posuti šećeromu prahu .Ohladen kolač sjći na željene komade pa poslužiti .Nemora biti u frižideru samo neka je na hladnom .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar