utorak, 20. veljače 2018.

Čokoladne kocke sa višnjama- neodoljiva kombinacija!


Kombinacija všanja i čokolade uvijek me oduševljava to je nesporno fantastična kombinacija .Kolač je kemast i sočan koji dominira sa svoim ukusom koji će vas oduševiti .

Potrebno
Za koru :

10 jaja,
10 kašika šećera
5 kašika brašna
100ml rastopljenog margarina
4 kašike kakaa,
10 kašika mljevenih oraha,
1 vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 prašakza pecivo

 Za fil:

4 žumanca,
250g šećera,
4 kašike kakaa,
50ml mleka,
1margarin
sveže višnje ili kompot,
200 g čokolade


Priprema
Za koru :

Pomešati žumanca sa malo soli i rastopljenim margarinom. Mutiti belanca pa kad se dobije šne dodati šećer pa nastaviti mućenje. Dodati žumanca i margarin, mlevene orahe, prašak za pecivo, vanilin šećer, brašno i kakao.Smjesu istresti u pleh iz rerne obložen pek papirom   Zagrejati rernu na 180 stepeni pa staviti biskvit da se ispeče nekih 15-20 min  zavisno od rerne .Ispečenu koru presjeći na tri jednaka dijela da dobijete tri  trake kore .bilo uzduzno ili po širini bitno je da vam poslje može stat u frizider .

Za fil:

Šećeri  žumanca umutiti na pari dodati  mlijeko i kakao   stalno mešajući. Ostaviti da se skroz ohladi pa dodajte izmiksiran margarin.(margarin mora bit sobne temperature da bi vam se fino umutio) Pola čokolade otopite pa dodajte a ostatak ostavite za dekoraciju.
Kore poprskajte sa sokom od višanja  
Slagati kora krema višnje svaki koru malo rukom prtisnite odozgo da se zalijepi za višnje  zadnjuu  koru  prelijte glazurom.
Kolač ostavite u frižider da se ohladi pa poslužite.Vjerujem da ćete uživati u svakom zalogaju 
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar