Potrebno
Za koru :
10 jaja,
10 kašika šećera
5 kašika brašna
100ml rastopljenog margarina
4 kašike kakaa,
10 kašika mljevenih oraha,
1 vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 prašakza pecivo
Za fil:
4 žumanca,
250g šećera,
4 kašike kakaa,
50ml mleka,
1margarin
sveže višnje ili kompot,
200 g čokolade
Priprema
250g šećera,
4 kašike kakaa,
50ml mleka,
1margarin
sveže višnje ili kompot,
200 g čokolade
Priprema
Za koru :
Pomešati žumanca sa malo soli i rastopljenim margarinom. Mutiti belanca pa kad se dobije šne dodati šećer pa nastaviti mućenje. Dodati žumanca i margarin, mlevene orahe, prašak za pecivo, vanilin šećer, brašno i kakao.Smjesu istresti u pleh iz rerne obložen pek papirom Zagrejati rernu na 180 stepeni pa staviti biskvit da se ispeče nekih 15-20 min zavisno od rerne .Ispečenu koru presjeći na tri jednaka dijela da dobijete tri trake kore .bilo uzduzno ili po širini bitno je da vam poslje može stat u frizider .
Za fil:
Šećeri žumanca umutiti na pari dodati mlijeko i kakao stalno mešajući. Ostaviti da se skroz ohladi pa dodajte izmiksiran margarin.(margarin mora bit sobne temperature da bi vam se fino umutio) Pola čokolade otopite pa dodajte a ostatak ostavite za dekoraciju.
Kore poprskajte sa sokom od višanja
Pomešati žumanca sa malo soli i rastopljenim margarinom. Mutiti belanca pa kad se dobije šne dodati šećer pa nastaviti mućenje. Dodati žumanca i margarin, mlevene orahe, prašak za pecivo, vanilin šećer, brašno i kakao.Smjesu istresti u pleh iz rerne obložen pek papirom Zagrejati rernu na 180 stepeni pa staviti biskvit da se ispeče nekih 15-20 min zavisno od rerne .Ispečenu koru presjeći na tri jednaka dijela da dobijete tri trake kore .bilo uzduzno ili po širini bitno je da vam poslje može stat u frizider .
Za fil:
Šećeri žumanca umutiti na pari dodati mlijeko i kakao stalno mešajući. Ostaviti da se skroz ohladi pa dodajte izmiksiran margarin.(margarin mora bit sobne temperature da bi vam se fino umutio) Pola čokolade otopite pa dodajte a ostatak ostavite za dekoraciju.
Kore poprskajte sa sokom od višanja
Slagati kora krema višnje svaki koru malo rukom prtisnite odozgo da se zalijepi za višnje zadnjuu koru prelijte glazurom.
Kolač ostavite u frižider da se ohladi pa poslužite.Vjerujem da ćete uživati u svakom zalogaju
Kolač ostavite u frižider da se ohladi pa poslužite.Vjerujem da ćete uživati u svakom zalogaju
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar