Potrebno :
3 kriške starog hljeba (može i zemička lepina samo da je stari da bi upio smjesu)
3 jaja
Malo nasjeckane slanine ili pršuta (može i bez )
1 -2 kašika kiselog vrnja/pavlake
3-4 masline crne masline
1 kašika ajvara
3-4 masline crne masline
1 kašika ajvara
malo nasjeckanog prešuna
so, biber, i ačini po želji šta volite
so, biber, i ačini po želji šta volite
Priprema :
Hljeb usitnite rukom male komadiće. Mali pleh za pečenje obložite pek papirom i sipajte samljeven hleb. Naseckajte masline pa ih pobacajte preko hljeba. U posebnoj činiji umutite jaja sa začinima, dodajte ajvar sitno sjeckanu slaninu i naseckan peršun.Preliijte smjsu preko hljeba pa stavite peći u zagrijanoj rerni 200-220 zavisno kolko vanam je jaka pećnica .Pecite nekih 10 do 15 min kad se odgore uhvati fina boja to jest kad porudi dobije zlatno rumenu boju .Iako će ono što ste stavili u posudu pre pečenja biti tanko, u rerni će znatno narasti. Hljeb će upiti jaja, jaja će narasti i zajedno će se stopiti u jednu mekanu pitu prožetu ukusom slaninice ajvara i peršuna. Možete dodati bilo šta drugo od začina što volite. I eto dobre pite od jaja i starog hljeba.
Hljeb usitnite rukom male komadiće. Mali pleh za pečenje obložite pek papirom i sipajte samljeven hleb. Naseckajte masline pa ih pobacajte preko hljeba. U posebnoj činiji umutite jaja sa začinima, dodajte ajvar sitno sjeckanu slaninu i naseckan peršun.Preliijte smjsu preko hljeba pa stavite peći u zagrijanoj rerni 200-220 zavisno kolko vanam je jaka pećnica .Pecite nekih 10 do 15 min kad se odgore uhvati fina boja to jest kad porudi dobije zlatno rumenu boju .Iako će ono što ste stavili u posudu pre pečenja biti tanko, u rerni će znatno narasti. Hljeb će upiti jaja, jaja će narasti i zajedno će se stopiti u jednu mekanu pitu prožetu ukusom slaninice ajvara i peršuna. Možete dodati bilo šta drugo od začina što volite. I eto dobre pite od jaja i starog hljeba.
Poslužiti toplu uz čašu jogurta .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar