Potrebno :
100 gr inegralnog pšenišnog brašna
200 gr integralnog raženog brašna + malo za posipanje
1/2 čaše pavlake
1 prašak za pecivo
Priprema :
U vanglici pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Zatim dodajte pavlaku, maslinovo ulje i mineralnu vodu. Zamijesite tijesto dokle možete kašikom poslije rukom .Tijesto izradite dobro i prenesite u tepsiju pobrašnjenu tepsiju po želji E sad sjemenke možete dodati prije u tijesto ili ih utapkati rukom u tijesto od gore .Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni nekikih pola sata zavisno od vaše rerne .Pogača je jako ukusna i mirisna i vjerujem da ce vam se dopasti ako je već niste probali odlična je za one koji izbjegaju bijeli hljeb .
200 gr integralnog raženog brašna + malo za posipanje
1/2 čaše pavlake
1 prašak za pecivo
pola kašikice sode bikarbone
120 ml mineralne vode
2 manje kašike maslinovog ulja
120 ml mineralne vode
2 manje kašike maslinovog ulja
malo soli
sjemenke po želji (lanene ,bundevine ,suncokretove ...)
Priprema :
U vanglici pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Zatim dodajte pavlaku, maslinovo ulje i mineralnu vodu. Zamijesite tijesto dokle možete kašikom poslije rukom .Tijesto izradite dobro i prenesite u tepsiju pobrašnjenu tepsiju po želji E sad sjemenke možete dodati prije u tijesto ili ih utapkati rukom u tijesto od gore .Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni nekikih pola sata zavisno od vaše rerne .Pogača je jako ukusna i mirisna i vjerujem da ce vam se dopasti ako je već niste probali odlična je za one koji izbjegaju bijeli hljeb .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar