četvrtak, 22. veljače 2018.

Savršena varijanta Sacher kuglofi !


Ovo je svakako varijanta svima nam poznate poslastice Sacher torte .Ovi kuglofi odišu tadicijom Saher torte a svojom jednostavnošću i ukusom nas očaraju .
Potrebno
Za smjesu za kuglof  :

50 g čokolade
75 ml mlijeka
125 g maslaca
125 g šećera
2 jaja
50 g škrobnog brašna
125 g brašna
20 g kakao praha
pola paketića praška za pecivo


100 g džema od marelica

Za preliv:
20 g maslaca
150 g čokolade
50 g džem od marelica
50 ml vode
sok pola limuna
I još :
100 g džema od marelica

Priprema 
Za kuglofe/mafne :
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Sitno narezati čokoladu, mlijeko zagrijati i u njemu otopiti čokoladu. Ostaviti sa strane.
Umiksati šećer i  maslac sobne temperature  Dodati jedno po jedno jaje i 25 g škrobnog brašna.
Spojiti kakao, brašno, ostatak škrobnog brašna i prašak za pecivo i promiješati. Dodavati u smjesu maslaca naizmjence sa mješavinom mlijeka i čokolade. Miksati da se spoji, ne predugo. Puniti kalupe za muffine ili kuglofe 3/4 i peći cca 25 minuta.
Provjeriti čačkalicom je li pečeno, izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo ohlade. Kad se ohlade izvaditi iz kalupa.

Za preliv :
 50 ml vode + 50 g džema zagrijati na laganoj vatri da se otopi i dodati sok od pola limuna. Sve izmiješati dobro i svaki kuglof/muffin umočiti na kratko da upije tekućinu.
Nakon toga ih punite džemom od marelice. Ukoliko radite muffine, svaki malo zarežite i napunite.
Za čokoladni preljev na pari otopiti čokoladu i maslac te svaki kuglof premazati i ukrasiti šećernim zvjezdicama.
Ohladiti pa poslužiti .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar