Potrebno
Za koru :
2 jaja
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
80 g glatkog brašna
15 g kakaa
1 prašak za pecivo
50 g naribane tamne čokolade
Za svijetlu kremu :
300 g bijele čokolade
125 ml vrhnja za šlag
500 g svježeg sira
375 m vrhnja za šlag
1 šlagfix
Za tamnu kremu :
200 g tamne čokolade
125 ml vrhnja za šlag
120 g svježeg sira
180 ml vrhnja za šlag
1 šlagfix
Priprema
2 jaja
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
80 g glatkog brašna
15 g kakaa
1 prašak za pecivo
50 g naribane tamne čokolade
Za svijetlu kremu :
300 g bijele čokolade
125 ml vrhnja za šlag
500 g svježeg sira
375 m vrhnja za šlag
1 šlagfix
Za tamnu kremu :
200 g tamne čokolade
125 ml vrhnja za šlag
120 g svježeg sira
180 ml vrhnja za šlag
1 šlagfix
Priprema
Za koru :
Umutite pjenasto maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.Umiješajte jedan po jedan žumanjak.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i čokoladu.Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
Snijeg i mješavinu brašna, kakaa i čokolade naizmjence dodavati u tijesto.
Smjesu izliti u kalup za torte te pecite oo 25 minuta na 180 stupnjeva.
Kada se biskvit ispekao ostavite ga da se ohladi te ga onda prerežite na pola.
Umutite pjenasto maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.Umiješajte jedan po jedan žumanjak.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i čokoladu.Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
Snijeg i mješavinu brašna, kakaa i čokolade naizmjence dodavati u tijesto.
Smjesu izliti u kalup za torte te pecite oo 25 minuta na 180 stupnjeva.
Kada se biskvit ispekao ostavite ga da se ohladi te ga onda prerežite na pola.
Za svijetlu kremu :
Natrgajte bijelu čokoladu i s vrhnjem za šlag ju otopite na pari i ohladite.
Sir umiješajte u otopljenu čokoladu.
Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom i dodajte smjesi od sira i stavite na hlađenje.
Natrgajte bijelu čokoladu i s vrhnjem za šlag ju otopite na pari i ohladite.
Sir umiješajte u otopljenu čokoladu.
Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom i dodajte smjesi od sira i stavite na hlađenje.
Sve isto ponovite i za tamnu kremu .
Slaganje :
Polovinu bijele kreme i crnu cijelu stavite u vrećice za ukrašavanje.Biskvit stavite u kalup za torte.
Tamnom kremom napravite krug uz rub obruča.Zatim uz taj krug napraviti krug svjetlom kremom.
Naizmjence raditi krugove tamnom i svjetlom kremom dok se ne pokrije kompletan biskvit.
Za drugi sloj kreme ponoviti postupak, početi s vanjske strane prema centru biskvita i iznad tamne kreme raditi krug svijetle kreme, a iznad svijetle kreme raditi krug tamnom kremom dok se ne napravi drugi sloj kreme.
Prekriti drugom polovicom biskvita.
Ostatkom svijete kreme dekorirajte tortu.
Polovinu bijele kreme i crnu cijelu stavite u vrećice za ukrašavanje.Biskvit stavite u kalup za torte.
Tamnom kremom napravite krug uz rub obruča.Zatim uz taj krug napraviti krug svjetlom kremom.
Naizmjence raditi krugove tamnom i svjetlom kremom dok se ne pokrije kompletan biskvit.
Za drugi sloj kreme ponoviti postupak, početi s vanjske strane prema centru biskvita i iznad tamne kreme raditi krug svijetle kreme, a iznad svijetle kreme raditi krug tamnom kremom dok se ne napravi drugi sloj kreme.
Prekriti drugom polovicom biskvita.
Ostatkom svijete kreme dekorirajte tortu.
Ostaviti u frižider na hlađenje bar 3 sata do služenja .Ohlađenu tortu rezati na parčad i poslužiti.Kome god da poslužite biće oduševljen i izgedom i ukusom a vjerujem i vi .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar