Potrebno
Za kore:
6 bjeljanjaka
140 g šećera
100g prženih mljevenih lješnjaka
1 kašika oštrog brašna
malo praška za pecivo
Za kremu/fil :
12 žumanjaka
1l mlijeka
3 pudinga vanilija
3 kašike brašna
100 g šećera
I još:
250 g maslaca
200 g bijele milke čokolade
200 g milke s lješnjacima
Priprema
Za koru:
Bjeljanjke,šećer izmutiti dodati pržene lješnjake, brašno i prašak pecivo.
Peći takva 2 biskvita u zagrijanoj rerni na 180 nekih 10 min zavisno od rerne kad se ispece kora prerezati ih na pola.Ja pečem u četvrtastoj tepsiji iz rerne .
Za kremu /fil :
Staviti kuhati mlijeko ali odvojiti 2 dcl.Puding i brašno izmiješati sa mlijekom da nema grudica.Žumanjke i šećer mutiti sa mikserom dodati puding ujediniti, ukuhati u mlijeko.Kada se ohladi dodati umućeni maslac i dobro izraditi.
Fil podijeliti na tri dijela.U jedan dodati bijelu topljenu milku, u drugi dio dodati ribanu milku sa lješnjacima a treći ostaje žut.
Slagati:kora-fil sa bijelom milkom-kora-fil sa milkom s lješnjacima-kora žuti fil-kora.
Tortu ukrasiti sa tučenim slatkim vrhnjem ili ostaviti malo fila prije nego se umješaju čokolade.
Staviti kuhati mlijeko ali odvojiti 2 dcl.Puding i brašno izmiješati sa mlijekom da nema grudica.Žumanjke i šećer mutiti sa mikserom dodati puding ujediniti, ukuhati u mlijeko.Kada se ohladi dodati umućeni maslac i dobro izraditi.
Fil podijeliti na tri dijela.U jedan dodati bijelu topljenu milku, u drugi dio dodati ribanu milku sa lješnjacima a treći ostaje žut.
Slagati:kora-fil sa bijelom milkom-kora-fil sa milkom s lješnjacima-kora žuti fil-kora.
Tortu ukrasiti sa tučenim slatkim vrhnjem ili ostaviti malo fila prije nego se umješaju čokolade.
Dobro ohladiti u frižideru sjeći na parčad i poslužiti .
Prijatno!