Potrebno
Za kore :
17 bjelanjaka
17 kašika secera
3 kašike kakaa
500 g przenih i mljevenih ljesnjaka
1 šoljicu ljesnjaka ostaviti za fil
17 kašika secera
3 kašike kakaa
500 g przenih i mljevenih ljesnjaka
1 šoljicu ljesnjaka ostaviti za fil
Za Fil 1:
17 zumanjaka
300 g secera u prahu
1,5 dcl vode
200 g cokolade za kuhanje
250 g maslaca
300 g secera u prahu
1,5 dcl vode
200 g cokolade za kuhanje
250 g maslaca
Za Fil 2:
5 kašika secera
10 kašika skrobnog brasna
1,5 dcl vode
10 kašika skrobnog brasna
1,5 dcl vode
Za Ganache krema
200 g cokolade za kuhanje
250 mlvrhnja za slag
250 mlvrhnja za slag
Priprema
Za kore :
Umutite bjelanjke dok ne postanu skroz cvrsti skupa sa secerom.
Kuhacom lagano umijesajte ljesnjake i kakao.
Od te smjese ispecite 3 kore na masnom papiru. (ili ako volite visočiju tortu ispecite 3 kore pa ih presjecite na 2 jednaka dijela tako cete dobiti šest kora ).
Za fil 1 :
Skuhajte zumanjke sa secerom i vodom na pari.
Dodajte cokoladu i sklonite s vatre.
Za fil 2 :
Skuhajte skrobno brasno s vodom i secerom, dok ne dobijete zitku masu ko za princezice.
Ostavite oba fila da se ohlade, te fil 2 umijesajte u prvi fil s cokoladom, dodajte šoljicu ljesnjaka i umuceni maslac.
Za ganche:
Skuhajte vrhnje za kuhanje, sklonite s vatre i umijesajte cokoladu, te prelijte kao glazuru.
Uzmite prvu koru, na nju namazite kremu i tako dok imate kora, na kraju prelijte s ganache kremom.
Ohladite i poslužite .
Prijatno!