Potrebno:
Za koru
5 bjelanjaka
3 kašike šećera
1kašika brašna
100 gr mljevenih lješnjaka
Za kremu :
5žumanjaka
5 kašika šećera
1vanilin šećer
50 gr čokolade
125 gr margarina
Za glazuru
1čokolada 100 gr
1kašika ulja
Priprema
Za koru :
Umutiti 5 bjelanaca u čvrst šam i postepeno dodavati 3 kašike šećera. Na kraju dodati 1 ravnu kašiku brašna i 100 gr mljevenih lješnkaka lagano umiješati. Smjesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 C oko 20 minuta. Ispečenu koru podijeliti na 3 dijela.
Za Kremu:
5 žumanaca umutiti sa 5 kašika šećera i jedan vanilin šećer pa kuhati na pari 10 minuta i na kraju dodati 50 gr čokolade i promiješati da se čokolada istopi. Kada se krem ohladi dodati 125 gr margarina i dobro umutiti. Kore spajati kremom i spolja premazati istom kremom, pa premazati čokoladom otopljenom sa pola kašike ulja.
Umutiti 5 bjelanaca u čvrst šam i postepeno dodavati 3 kašike šećera. Na kraju dodati 1 ravnu kašiku brašna i 100 gr mljevenih lješnkaka lagano umiješati. Smjesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 C oko 20 minuta. Ispečenu koru podijeliti na 3 dijela.
Za Kremu:
5 žumanaca umutiti sa 5 kašika šećera i jedan vanilin šećer pa kuhati na pari 10 minuta i na kraju dodati 50 gr čokolade i promiješati da se čokolada istopi. Kada se krem ohladi dodati 125 gr margarina i dobro umutiti. Kore spajati kremom i spolja premazati istom kremom, pa premazati čokoladom otopljenom sa pola kašike ulja.
Ohladiti u fržideru zatim sjeći na kocke i poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar