Potrebno:
500 gr brašna.
1 čaša mlijeka,
pola čaše vode,
pola čaše ulja,
jedno jaje,
1 kesica suhog kvasca,
2 male kašičice soli,
1 mala kašičica šećera,
500 gr brašna.
Za Fil
150 gr sira, 2 kašike pavlake ili kiselo mlijeko, vezica peršuna.
Priprema:
Kvasac pomiješati sa pola čaše mlake vode i dodati šećer. Ostaviti malo da odstoji. U drugu posudu staviti brašno, dodati kvasac, mlijeko, ulje, sol i žumance (bjelance ostaviti za premazivanje na kraju). Dobro izmiješati, po potrebi dodati još malo brašna. Ostaviti da tijesto naraste. Gotovo tijesto podijeliti na 7 loptica.
Sir izmiješati sa peršunom i malo posoliti po potrebi. Svaku lopticu malo rastanjiti i staviti fil i lijepo zatvoriti da se dobije krug. Poredati sve loptice u posudu za pečenje u krug na papir za pečenje i premazati bjelancetom, po želji ukrasiti listovima peršuna ili sjemenkama.
Peći na 180 stepeni dok ne porumene.
Nema komentara:
Objavi komentar