četvrtak, 21. prosinca 2017.

Hljeb sa sirom i peršunom!






Potrebno:

500 gr brašna.

1 čaša mlijeka,

pola čaše vode,

pola čaše ulja,

jedno jaje,

1 kesica suhog kvasca,

2 male kašičice soli,

1 mala kašičica šećera,

500 gr brašna.


Za Fil

150 gr sira, 2 kašike pavlake ili kiselo mlijeko, vezica peršuna.


Priprema:

Kvasac pomiješati sa pola čaše mlake vode i dodati šećer. Ostaviti malo da odstoji. U drugu posudu staviti brašno, dodati kvasac, mlijeko, ulje, sol i žumance (bjelance ostaviti za premazivanje na kraju). Dobro izmiješati, po potrebi dodati još malo brašna. Ostaviti da tijesto naraste. Gotovo tijesto podijeliti na 7 loptica.

Sir izmiješati sa peršunom i malo posoliti po potrebi. Svaku lopticu malo rastanjiti i staviti fil i lijepo zatvoriti da se dobije krug. Poredati sve loptice u posudu za pečenje u krug na papir za pečenje i premazati bjelancetom, po želji ukrasiti listovima peršuna ili sjemenkama.

Peći na 180 stepeni dok ne porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar