Potrebno
Za koru :
150 g oraha
150 g smokava
150 g grožđica
3-4 kašike Pšeničnog oštrog brašna tip 400
9 bjelanjaka
9 žlica kristal šećera
150 g smokava
150 g grožđica
3-4 kašike Pšeničnog oštrog brašna tip 400
9 bjelanjaka
9 žlica kristal šećera
Za kremu:
5 žumanjaka
5 kašika šećera prahu
150 g maslaca
1 vanilin šećer
5 kašika šećera prahu
150 g maslaca
1 vanilin šećer
Priprema
Za koru :
Orahe, smokve i grožđice nasjeckajte i pomiješajte s brašnom. Dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka u koji ste pretkraj utukli šećer. Lagano izmiješajte i dobivenu smjesu stavite u namašćen pleh iz rerne .Pecite na 180°C oko 25 minuta. Ohlađenu pečenu koru razrežite na tri po dužini ili četiri po širini jednako široka lista.
Za kremu:
Žumanjke i šećer miješajući kuhajte na pari dok se krema ne zgusne. Ohlađenoj kremi dodajte pjenasto izmiješan maslac i ponovno dobro izmiješajte.
Prvi i drugi list tijesta premažite pripremljenom kremom, složite jedan na drugi pa prekrijte trećim listom ostatkom kreme premažite cijelu tortu.
Prvi i drugi list tijesta premažite pripremljenom kremom, složite jedan na drugi pa prekrijte trećim listom ostatkom kreme premažite cijelu tortu.
Tako pripremljenu tortu dobro rashladite i ukrasite čokoladnim ukrasima.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar