subota, 23. prosinca 2017.

Fina kremasta :Splitska Torta!


Potrebno
Za koru :
 150 g oraha
 150 g smokava
 150 g grožđica
 3-4 kašike  Pšeničnog oštrog brašna tip 400 
 9 bjelanjaka
 9 žlica kristal šećera

Za kremu:
 5 žumanjaka
 5 kašika šećera prahu
 150 g maslaca
 1 vanilin šećer 
 
Priprema 
Za koru :
Orahe, smokve i grožđice nasjeckajte i pomiješajte s brašnom. Dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka u koji ste pretkraj utukli šećer. Lagano izmiješajte i dobivenu smjesu stavite u namašćen pleh iz rerne .Pecite na 180°C oko 25 minuta. Ohlađenu pečenu koru razrežite  na tri po dužini  ili četiri po širini  jednako široka lista.
Za kremu:
 Žumanjke i šećer miješajući kuhajte na pari dok se krema ne zgusne. Ohlađenoj kremi dodajte pjenasto izmiješan maslac i ponovno dobro izmiješajte.
Prvi i drugi list tijesta premažite pripremljenom kremom, složite jedan na drugi pa prekrijte trećim listom ostatkom kreme premažite  cijelu tortu. 
Tako pripremljenu tortu dobro rashladite i ukrasite čokoladnim ukrasima.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar