subota, 23. prosinca 2017.

Paganini kocke !


Potrebno
Za kore :
 17 bjelanjaka
 17 kašika  secera
 3 kašike  kakaa
 500 g przenih i mljevenih ljesnjaka
 1 šoljicu  ljesnjaka ostaviti za fil

Za Fil 1:
 17 zumanjaka
 300 g secera u prahu
 1,5 dcl vode
 200 g cokolade za kuhanje
 250 g maslaca

Za Fil 2:
 5 kašika  secera
 10 kašika skrobnog brasna
 1,5 dcl vode

 Za Ganache krema
 200 g cokolade za kuhanje
 250 mlvrhnja za slag
 
Priprema
Za kore :
Umutite bjelanjke dok ne postanu skroz cvrsti skupa sa secerom.
Kuhacom lagano umijesajte ljesnjake i kakao.
Od te smjese ispecite 3 kore na masnom papiru. (ili ako volite visočiju tortu ispecite 3 kore pa ih presjecite na 2  jednaka dijela tako cete dobiti šest kora ).
Za fil 1 :
Skuhajte zumanjke sa secerom i vodom na pari.
Dodajte cokoladu i sklonite s vatre.
 Za fil 2 :
Skuhajte skrobno brasno s vodom i secerom, dok ne dobijete zitku masu ko za princezice.
Ostavite oba fila da se ohlade, te fil 2 umijesajte u prvi fil s cokoladom, dodajte šoljicu ljesnjaka i umuceni maslac.
Za ganche:
Skuhajte vrhnje za kuhanje, sklonite s vatre i umijesajte cokoladu, te prelijte kao glazuru.
Uzmite prvu koru, na nju namazite kremu i tako dok imate kora, na kraju prelijte s ganache kremom.
Ohladite i poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar