subota, 23. prosinca 2017.

Posna Rozen torta !



Potrebno:

500 gr gotovih rozen kora ( 8 komada )

300 gr šećera

150 ml vode

350 gr oraha

200 gr posnog margarina

100 gr  posne čokolade



Za glazuru:


300 gr šećera u prahu

5 kašika vrele vode

2 kašike ulja

15 kaši ekstrata od maline ili tečne prehrambene boje ako ne želite ukus maline u glazuri



Priprema:

Vodu i šećer staviti da provri, pa ostaviti da vri nekoliko minuta i skloniti sa vatre.

U šećer i vodu dodati mlevene orahe i čokoladu, pa ostaviti da se ohladi.

Ulupati margarin, pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.

Ovim filom mazati korice.

Na zadnju koru naneti glazuru.

Ulju dodati vrelu vodu, pa šećer, umutiti. pa dodati ekstrat ili boju i opet umutiti.

Glazura treba da je gušća od jogurta, ali još uvek malo tečna.

Istresite glazuru na tortu i poravnajte ravnim nožem.

Ostavite 30 minuta tortu u frižider da se stegne glazura , zatim možete da je čuvate na suvom i hladnijem mestu poput ostave, ne treba da bude u frižideru.

Najbolje je poslužiti sutradan, da korice upiju iz fila malo tečnosti i dodatno omekane.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar