Potrebno :
Za koru :
2 dl mleka,
1 dl ulja,
1 dl vrele vode,
2 jajeta,
1 vanilin šećer,
2 šolje smeđeg šećera,
šolja oštrog brašna,
šolja mekog brašno,
1,5 kašičica praška za pecivo,
1,5 kašičica sode bikarbone,
tri četvrtine šolje kakaoa;
Za fil:
4 dl mleka,
1 puding od vanile,
2 kašike šećera,
2 kašičice nes kafe,
100 g mlečne čokolade;
250 gr margarina ili maslaca
2 kašike šećera uprahu
Za glazuru :
200 g čokolade za kuvanje,
50 g margarina,
5 kašika ulja
Za dekoraciju :po želji može šlag krema od čokolade
Za dekoraciju :po želji može šlag krema od čokolade
Priprema
Za koru :
Prvo pomešajte sve mokre sastojke osim vode. Potom stavite i sve suve sastojke. Uz neprestano mešanje sjedinite mokre sastojke sa suvim. Mutite mikserom dok se sve lepo ne sjedini. Na kraju sipajte vrelu vodu i dobro izmutite. Sipajte smesu u kalup od 26 cm prečnika koji ste prethodno podmazali uljem i posuli prezlama. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Ostavite koru da se ohladi, izvadite je iz kalupa i presecite napola.(ili pecite u plehu iz rerne pa po širini presijecite na 3 jednaka dijela da dobijete 3 kore )
Za fil :
Puding i šećer pomešajte sa mlekom i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite s vatre i dodajte nes kafu i izlomljenu čokoladu, pa mešajte dok se čokolade ne istopi. Ohlađenom filu dodajte izradeni margarin ili maslac sa šećerom u prahu zatim tom kremom nafilujte kore.
Za glazuru:
Čokoladu za kuvanje sa uljem i margarinom otopite na pari, pa toplom glazurom prelijte ohlađenu tortu.(ako napravite glazuru prije možete i kore premazati prvo malo glazurom zatim filom .)Dekorišite ili po želji ili sa umućenom šlag kremom .
Ostavite u frižider da se i glazura stisne pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar