nedjelja, 24. prosinca 2017.

Predivna Čoko -Nes torta !


Potrebno :
Za koru : 
2 dl mleka, 
1 dl ulja, 
1 dl vrele vode, 
2 jajeta, 
1 vanilin šećer,
 2 šolje smeđeg šećera, 
šolja oštrog brašna,
 šolja mekog brašno, 
1,5 kašičica praška za pecivo,
 1,5 kašičica sode bikarbone,
 tri četvrtine šolje kakaoa;
Za fil: 
4 dl mleka, 
1 puding od vanile, 
2 kašike šećera, 
2 kašičice nes kafe,
 100 g mlečne čokolade;
250 gr margarina ili maslaca 
2 kašike šećera uprahu 
Za glazuru : 
200 g čokolade za kuvanje,
 50 g margarina, 
5 kašika ulja

Za dekoraciju :po želji može šlag krema od čokolade 
Priprema
Za koru :
Prvo pomešajte sve mokre sastojke osim vode. Potom stavite i sve suve sastojke. Uz neprestano mešanje sjedinite mokre sastojke sa suvim. Mutite mikserom dok se sve lepo ne sjedini. Na kraju sipajte vrelu vodu i dobro izmutite. Sipajte smesu u kalup od 26 cm prečnika koji ste prethodno podmazali uljem i posuli prezlama. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Ostavite koru da se ohladi, izvadite je iz kalupa i presecite napola.(ili pecite u plehu iz rerne pa po širini presijecite na 3 jednaka dijela da dobijete 3 kore )
Za fil :
Puding i šećer pomešajte sa mlekom i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite s vatre i dodajte nes kafu i izlomljenu čokoladu, pa mešajte dok se čokolade ne istopi. Ohlađenom  filu dodajte izradeni margarin ili maslac sa šećerom u prahu zatim tom kremom   nafilujte kore. 
Za glazuru:
Čokoladu za kuvanje sa uljem i margarinom otopite na pari, pa toplom glazurom prelijte ohlađenu tortu.(ako napravite glazuru prije možete i kore premazati prvo malo glazurom zatim filom .)Dekorišite ili po želji ili sa umućenom  šlag kremom .
Ostavite u frižider da se i glazura stisne  pa poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar