Potrebno:
Za koru
10 jaja
180 g šećera
200 g mljevenih oraha ili lješnjaka
200 g čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
Za preliv :
0,5 l slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
10 jaja
180 g šećera
200 g mljevenih oraha ili lješnjaka
200 g čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
Za preliv :
0,5 l slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
Priprema
Za koru :
Jaja i šećer pjenasto umutiti mikserom, a orahe/lješnjake, čokoladu u prahu i prašak za pecivo dobro promiješati u zasebnoj posudi tako da čokolada nema grudice.
Pomiješati s jajima.
Peći u velikom limu na masnom papiru na 180°C oko 20-25 minuta.
Za preliv:
Otopiti čokoladu u slatkom vrhnju na laganoj vatri uz stalno miješanje. (raditi dok je biskvit još u pećnici)
Još toplu koru izbockati viljuškom i zaliti toplom kremom.
Ohladiti bolje na sobnoj temperaturi . (ja ga ne volim hladiti u frižideru , jer se tada krema previše stvrdne, a ukusniji mi je kad je sočniji a ako se isti dan ne služi izvadite iz frižidera bar pola sata prije služenja )
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar