četvrtak, 21. prosinca 2017.

Pečena bundeva!




Potrebno:

 polovica bundeve


 maslinovo ulje

začini po želji ovisno želite li slatku ili slanu varijantu


Priprema:


Bundevu prerežite na pola i očistite od sjemenki kako bi dobili samo čisti mesnati dio. Na vanjskoj strani nožem zarežite male utore s razmakom od dva i pol centimetra i sljedeći oznake režite šnitu po šnitu. Jednaka debljina je važna kako bi se svaki komad bundeve ravnomjerno ispekao.


 Šnite položite na namašćeni protvanj, te ih pokapajte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Na svaku šnitu stavite začine koje ste odabrali. Za slanu varijantu sami možete pripremiti mješavinu od češnjaka, malo đumbira, slatke paprike i soli koju je dovoljno samo posuti po vanjskoj strani narezane i nauljene bundeve.


 Pripremljenu bundevu pecite u pećnici na 180°C oko 45 minuta, poslužite toplu.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar