Potrebno
500 gr jufke za baklavu ili 10 listova
150 gr oraha
100 gr mlijecne cokolade ili mlijecnih mini suzica
100 gr maslaca
500 gr jufke za baklavu ili 10 listova
150 gr oraha
100 gr mlijecne cokolade ili mlijecnih mini suzica
100 gr maslaca
Za zaljev
200 gr secera
2 dl vode
1/2 limuna isjecenog na snite
200 gr secera
2 dl vode
1/2 limuna isjecenog na snite
Za dekoraciju:
50 gr mlijecne cokolade
1 kasika maslaca
50 gr mlijecne cokolade
1 kasika maslaca
Priprema
Orahe samljeti krupnije. Ako imate cokoladne suzice mozete ih malo premljeti ili ako je cokolada u pitanju naerendati na krupno rende.
Svaki list premazivati sa istopljenim maslacem . Pocevsi od trecg lista svaki drugi posipati nadjevom dok ne potrosimo sve kore. Urolati u rolat i sjeci na snite oko dva cm sirine ili manje.
Peci na skroz blagoj temperaturi 150 dok fino porumeni nekih cetrdeset minuta. Ohladiti pa zaliti.
Zaljev prokuhati da dobijemo gusti sirup. Preliti vreo zaljev preko ohladjene baklave. Preklopiti sa drugom tepsijom pa ostaviti da zaljev fino upije. Rashladiti pa dekorirati cokoladom u tankim mlazevima posipajuci po rolaticima.Za dekoraciju čokoladu istopiti na pari sa maslacem .
Orahe samljeti krupnije. Ako imate cokoladne suzice mozete ih malo premljeti ili ako je cokolada u pitanju naerendati na krupno rende.
Svaki list premazivati sa istopljenim maslacem . Pocevsi od trecg lista svaki drugi posipati nadjevom dok ne potrosimo sve kore. Urolati u rolat i sjeci na snite oko dva cm sirine ili manje.
Peci na skroz blagoj temperaturi 150 dok fino porumeni nekih cetrdeset minuta. Ohladiti pa zaliti.
Zaljev prokuhati da dobijemo gusti sirup. Preliti vreo zaljev preko ohladjene baklave. Preklopiti sa drugom tepsijom pa ostaviti da zaljev fino upije. Rashladiti pa dekorirati cokoladom u tankim mlazevima posipajuci po rolaticima.Za dekoraciju čokoladu istopiti na pari sa maslacem .
Uživajte prijatno!