Potrebno :
1 kg očišćenih lignji,
1 kg očišćenih lignji,
500 g barene riže,
5 čenova bijelog luka,
limun,
peršun,
so,
biber
ulje za przenje
Priprema
Lignje dobro operite i prelijte sokom od jednog limuna. Ostavite ih da odstoje 10 minuta, a u međuvremenu napravite fil od rize. U barenu rižu dodajte sitno seckani bijeli luk, so i biber. Dobro umešajte, pa tom smesom punite lignje, najbolje kašičicom za kafu.
Lignje dobro operite i prelijte sokom od jednog limuna. Ostavite ih da odstoje 10 minuta, a u međuvremenu napravite fil od rize. U barenu rižu dodajte sitno seckani bijeli luk, so i biber. Dobro umešajte, pa tom smesom punite lignje, najbolje kašičicom za kafu.
Zatvorite ih čačkalicom i tako pripremljene pecite na roštilju ili u tiganju na vrlo malo ulja dok ne porumene. Posolite ih, složite na tanjir, a možete ih preliti i marinadom sitno sjeckanog peršuna ,sitno sjeckani bijelog luka i maslinovog ulja . Poslužite uz belo vino.
Napomena tako priptemljene lignje možete peći i u rerni uz krompir i mrkvu nekih 20 -25 minuta u zagrijanoj rerni na 200 stepeni takodobijete ujedno i prilog .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar