Potrebno:
300 g brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
80 g maslaca
1 narandža ( sok i korica )
90 g šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
100 g bijele čokolade
300 g brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
80 g maslaca
1 narandža ( sok i korica )
90 g šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
100 g bijele čokolade
Priprema:
Upalite pećnicu na 180 °C. Dobro operite naranču, obrišite je pa naribajte koricu i iscijedite sok.Na laganoj vatri (ili na pari) zagrijavajte maslac, narančinu koricu, sok, šećer i vanilin šećer.Miješajte dok se sastojci skroz ne povežu, umiješajte jaje i nastavite miješat dok se sve ne poveže.Maknite s vatre i odmah u vruću smjesu dodajte naribanu ili sitno nasjeckanu bijelu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi.
Upalite pećnicu na 180 °C. Dobro operite naranču, obrišite je pa naribajte koricu i iscijedite sok.Na laganoj vatri (ili na pari) zagrijavajte maslac, narančinu koricu, sok, šećer i vanilin šećer.Miješajte dok se sastojci skroz ne povežu, umiješajte jaje i nastavite miješat dok se sve ne poveže.Maknite s vatre i odmah u vruću smjesu dodajte naribanu ili sitno nasjeckanu bijelu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi.
Smjesu ostavite da se hladi (ne mora se skroz ohladiti, neka bude mlaka).Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo i soli i dodajte mu mlaku smjesu bijele čokolade i narandže.Zamijesite glatko tijesto, ako vam se tijesto čini rijetko ( zavisi koliko je narandža imala soka ) dodajte pomalo još brašna dok ne dobijete lijepo tijesto koje se ne lijepi. Oblikujte u manje kuglice i svaku kuglicu malo stisnite dlanovima kako biste dobili tanje pločice.Pecite na 180 °C oko 10 do 12 min., a keksi trebaju ostati bijeli. Po želji ih pospite šećerom u prahu.Ohladite i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar