Potrebno
Za Kokos kore:
9 belenaca
prstohvat soli
300 gr šećera
210 gr kokosa
1,5 kašika brašna
9 belenaca
prstohvat soli
300 gr šećera
210 gr kokosa
1,5 kašika brašna
Za Kremu:
11 žumanca
120 gr šećera
60 ml mleka
300 gr čokolade za kuvanje
300 gr putera
11 žumanca
120 gr šećera
60 ml mleka
300 gr čokolade za kuvanje
300 gr putera
Priprema :
Za koru
Za koru
Umutiti bjelanca sa prstohvt soli pa postepeno dodavati šećer i miksati oko 10 minuta.
Dodati kokos i brašno pa kuhačom lagano sjediniti .
Za to vreme rernu zagrejati na 130 stepeni pa u pek papirom obložen veliki pleh 30 x 40 cm istresti smjesu i peći 30 minuta.
Ostaviti koru da se ohladi pa je presjeći na tri dijela, u tri trake .
Dodati kokos i brašno pa kuhačom lagano sjediniti .
Za to vreme rernu zagrejati na 130 stepeni pa u pek papirom obložen veliki pleh 30 x 40 cm istresti smjesu i peći 30 minuta.
Ostaviti koru da se ohladi pa je presjeći na tri dijela, u tri trake .
Za kremu :
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele, pa dodati mleko i staviti na paru da se kuha nekih 10 min uz stalno miješanje . Skinuti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.Ostaviti da se ohladi.Pjenasto ulupati puter pa mu dodati ohladjenu kremu i umutiti.Ovim kremom premazati kore i tortu okolo, dekorisati iseckanom kokos čokoladicom.Ostaviti u frižider da se dobro ohladi pa sjeći na šnite i poslužiti .
Uživajte u ovoj zaista prelijepoj torti .
Prijatno
Nema komentara:
Objavi komentar