srijeda, 13. prosinca 2017.

Prijedlog za ručak :Svinjsko pečenje sa jabukama !


Potrebno:
svinjski kare od 1,5 kg,
 300 g listova mesnate slanine, 
2 veće jabuke, 
50 g integralnog keksa, 
30 g struganog parmezana, 
grančica žalfije, 
maslinovo ulje, 
so, biber
Priprema :
Pažljivo očistite vrhove kostiju koje vire iz karea i oštrim nožem zasecite kare između svake kosti. Jabuke operite, ali ih nemojte ljuštiti. Isecite ih na četvrtine, uklonite semenke i isecite na tanke kriške. Svaki usek na kareu posolite i pobiberite, pa u njih ubacujte tanke kriške jabuke. Žalfiju sitno iseckajte, dodajte izdrobljen keks i strugani parmezan, pa kare obilno pospite pripremljenom mešavinom.
Meso obložite listovima slanine i po želji uvežite kanapom, pa stavite u pleh u koji ste sipali malo maslinovog ulja, okolo rasporedite listiće žalfije i pecite 60 minuta u rerni zagrejanoj na 2o0 stepeni. Kada je meso napola pečeno, prekrijte ga aluminijumskom folijom i nastavite pečenje.
Uživajte u predivnom ručku !

Nema komentara:

Objavi komentar