četvrtak, 14. prosinca 2017.

Fina oblatna od čokolade i kikirija !


Potrebno 
Za nadjev :
500 g mljevenog keksa
300 g šećera
300 g neslanog kikirikija
250 g margarina
150 g čokolade za kuhanje
Za glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
4 kašike  ulja
I još :
1 list  oblatne 
Priprema 
Za nadjev :
Šećer i margarin otopite na laganoj vatri, dodajte čokoladu pa miješajte dok se čokolada ne otopi.
Pripremljenu smjesu pomiješajte s kikirikijem i mljevenim keksom (Čajni kolutići i sl.).
Kada se svi sastojci dobro sjedine, masu prebacite na oblatnu pa kašikom  lijepo rasporedite, utisnite i zagladite površinu.
Kolač spremite u frižider  da se stegne, a zatim površinu prelijte čokoladnom glazurom i malo pospite rendane čokolade ako želite . 
Za  glazuru čokoladu i ulje zajedno otopite na pari.
Kada se čokoladna glazura stisne kolač možete rezati na kockice.
Uživajte prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar