srijeda, 13. prosinca 2017.

Napravite džigericu na ovaj način svi će je voljeti !


Na jednostavan način napravite ukusnu džigericu koju će i djeca voljeti 
Potrebno :
Teleća ili juneća dzigerica 
bijeli luk sitno sjeckan 
mlijeko 
so 
ulje za prženje 
sitno sjeckani preršun 

Priprema :
Digericu isjeći na krške ne previše tanke zatim ih malo zarezati nožem(ili sasvim lagano sjedne strane istuči čekićem za meso  sa jedne strane posuti sitno sjeckanim bijelim lukom  redati ih u malo veću zdjelu da nebudu jedna preko druge i preliti mlijekom tek toliko da sve prelijete .
Treba da ostoje bar pola sata u toj marinadi .
Zatim u tavi i ugrijati ulje i pržiti prvo sone stane koja nije zarezana ili istučena čekićem kad fino ispržite sa obadvije strane .prelijete onom marinadom tj mlijekom i posolite i nek se tako kuha na laganoj vatri  dok nedobijete fini smećkasti  umak Pospite po želji sitno sjeckanim peršunom .
Poslužite uz kuhanu rižu ,pire krompir ,palentu .. .
Napomena :Ja sam pravila i na ovaj način isjčene džigerice nasolim i pospem bijelim lukom tako sto više stoje bolje budu bar sat dva zatim ih na isti način propržim na ulju i zalijem vodom umjesto mlijekom i dodam jednu kašiku kisele pavlake i tako mi budu dobre .A vi pravite na koji način želite dobri su obadva .Moja djeca prije nisu volila dzigericu ali sad ih redovno pravim .

Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar