srijeda, 13. prosinca 2017.

Fine medene štangle !


Potrebno
Za kore :
1 šoljica meda,

 1 šoljica vode,
 1 šoljica ulja,
 1 kašičica sode bikarbone,
 brašna po potrebi
Za fil:

 2 šoljice šećera, 
3 šoljice mlevenog kikirikija, 
3 kašike ulja,
 4 kašike votke
Za glazuru :

 200 g posne čokolade,
 4 kašike ulja
Priprema

Za kore :
Zamijesite tijesto od meda, vode, ulja, sode bikarbone i brašna tako da ne bude tvrdo. Pecite koru u većem plehu na umerenoj temperaturi 180 stepeni nekih 10 min zavisno od rerne  (dok ne porumeni.) Ohladite i podelite na dva jednaka dela. 

Za fil 
Gusto ušpinujte šećer s vodom, dodajte kikiriki, ulje i votku. Sve umutite, ohladite, pa nafilujte koru i poklopite je drugom korom. Kolač pritisnite i ostavite na hladnom.
Za glazuru isopite na laganoj vatri čokoladu i ulje stim da prvo stavite ulje pa izlomljenu čokoladu da nebi zagorila .
Prelijte je preko kolača pa ostavite da se glazura ohladi tj stegne zatim  sijecite  na štanglice i dekorišite  po želji kikirikijem.
Uživajte i prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar