Potrebno:
5 žumanjaka
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
500 ml vrhnja za šlag
300 g kikirikija u ljusci
150 g čokolade za kuhanje
malo maslaca i malo mlijeka
Priprema :
Žumanjke miksati dok ne dobijete glatku kremu te je staviti u posudi na paru na najmanje 4 minute uz neprestano miješanje, skinuti s pare i ostaviti da se malo ohladi.
U međuvremenu vrhnje za šlag istucite u snijeg, bjelanjke također istucite u čvrsti snijeg pa u njih naizmjenično dodajte žlicu vrhnja, žlicu šećera i žlicu žumanjaka te miksajte na najmanjem stupnju okretaja miješalica. Nastavite s dodavanjem sastojaka dok sve ne potošite i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kremu stavite u hladnjak na desetak minuta. U međuvremenu očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano istucite na sitne komadiće, a ostatak sameljite. Čokoladu natrgajte na kockice i stavite na paru da se rastopi, kada se omekša dodajte malo maslaca i 2 žlice mlijeka kako bi dobili čokoladnu glazuru.
Krenite sa slaganjem slojeva torte, na dno kalupa za tortu stavite trećinu mljevenog i usitnjenog kikirikija,preko tog sloja namažite trećinu pripremljene kreme, ponovno stavite sloj kikirikija i preko njega žlicom stavite trećinu rastopljene čokolade. Ponovno namažite kremu, preko nje stavite tanki sloj čokolade, najbolje je šarati pomoću žlice, nastavite sa slojem kreme potom posipajte preostalim kikirikijem i na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom.
Tortu stavite najmanje na šest sati u zamrzivač, izvadite netom prije posluživanja i uživajte!
Prijatno!