Potrebno
Za tijesto:
Za tijesto:
600 g brašna za tanka tijesta
3 dl vode
3 žlice kondenziranog mlijeka (može i obično mlijeko)
1 jaje
1 žličica soli
4 žlice ulja
Za nadjev:
900 g mljevenog junećeg mesa
5 žlica ulja
2 glavice luka
3 režnja češnjaka
2 žličice naribanog svježeg đumbira
1 žličica kurkume
1 žličica garam masala
chilli paprika po okusu
½ žličice korijandera u prahu
3 rajčice
3 mlada luka
5 jaja
Priprema
Za Tijesto:
Brašno i vodu umiješati i ostaviti stajati 20 minuta. Dodati jaje, sol, ulje i kondenzirano mlijeko i mutiti mikserom nekoliko minuta. Ako je tijesto premeko, dodati još brašna.
Ukoliko se tijesto radi ručno, mijesiti oko 10 minuta.
Tijesto podijeliti na 10 jednakih loptica, slagati ih u naljen pekač (ili u nauljene kalupe za muffine), premazati uljem i pokriti prozirnom folijom. Pripremljene kuglice ostaviti minimalno 2 sata na sobnoj temperaturi.
Ukoliko se tijesto radi ručno, mijesiti oko 10 minuta.
Tijesto podijeliti na 10 jednakih loptica, slagati ih u naljen pekač (ili u nauljene kalupe za muffine), premazati uljem i pokriti prozirnom folijom. Pripremljene kuglice ostaviti minimalno 2 sata na sobnoj temperaturi.
Za Nadjev:
Sitno narezani luk popržiti na ulju, dodati meso i pržiti nekoliko minuta. Začiniti i kuhati uz dodavanje vode po potrebi.
Kuhati nekoliko minuta, dodati narezanu rajčicu i češnjak te nastaviti kuhati. Smjesa ne smije biti prerijetka.
Kuhani nadjev skloniti s vatre, malo ohladiti i dodati umućena jaja i narezani mladi luk. Umiješati i ohladiti.
Kuhati nekoliko minuta, dodati narezanu rajčicu i češnjak te nastaviti kuhati. Smjesa ne smije biti prerijetka.
Kuhani nadjev skloniti s vatre, malo ohladiti i dodati umućena jaja i narezani mladi luk. Umiješati i ohladiti.
Slaganje palačinke
Površinu na kojoj se razvijaju palačinke nauljiti.
Površinu na kojoj se razvijaju palačinke nauljiti.
Svaki dio tijesta tanko oblikovati masnim rukama u krug, sredinu ne tanjiti previše, posuti nadjevom i preklapati .
Svaku palačinku malo rastanjiti i peći na tavi premazanoj masnoćom na srednjoj temperaturi. Povremeno ih okrenuti.
Poslužiti tople !
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar