srijeda, 29. studenoga 2017.

Na jednostavan način :Žerbo Torta!


Potrebno :
15 jaja,
770 g šećera,
550 g oraha,
3 kašike brašna,
400 g maslac,
200 g čokolade,
500 g šećera u prahu,
1 limun.
Priprema :
U velikom pravougaonom plehu posebno ispeći 3 kore od po 5 belanaca, 150 g šećera, 150 g mlevenih oraha i kašiku brašna.Bjelanca umutiti sa šećerom u čvrsti šaum dodati orahe i umutiti lagano kuhačom ipeć kore u rerni zagrijanoj na 180 nekih 20 min .
Ohlađene kore staviti na sto jednu pored druge pa ih premazivati sa sledeća tri nadjeva:

Prvi nadjev:  Upržiti 320 g šećera, dodati 75 g maslaca i premazati sve tri kore.
Drugi nadjev: Rastopiti 200 g čokolade sa 75 g maslaca, pa premazati sve tri kore preko prvog nadjeva.
Treći nadjev: Mutiti na pari 15 žumanaca sa 250 g šećera u prahu. Dodati sok od jednog limuna i kuvati dok se masa ne zgusne. Posebno umutiti 250 g maslaca sa 250 g šećera u prahu, pa pomešati sa ohlađenim kremom od žumanaca. Dobro izmiješati, pa premazati sve tri kore preko drugog nadjeva.
 Dio ovog nadeva ostaviti za premazivanje torte sa spoljne strane.
Nadevene kore stavljati jednu preko druge, premazati tortu spolja i posuti je orasima ili čokoladnom glazurom po želji .
Ohladiti tortu bar 4-5 sati u frižideru da se kore odpuste i ukusi spoje .
Rezati na željena parčad pa poslužiti .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar