utorak, 28. studenoga 2017.

Lagani kolač sa višnjama !


Potrebno
Za koru :
6 jaja
250 g šećera
160 g  glatkog brašna
160 g  oštrog brašna
250 g maslaca
1 prašak za pecivo
100 ml mlijeka
2-3 kašike kakaa 
malo Cimeta mljevenog
500 g ocijeđenih višanja iz kompota 500 g svježih višanja bez košpica

Za kremu:
750 ml mlijeka
2 vrećice Pudinga vanilin
2 Vanilin šećera
200 g maslaca
2 kašike  šećera u prahu
Za glazuru :
1 čokolada 
2-3  kašike ulja 
1 kašika mlijeka 

Priprema:
Za koru :
Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka
Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.
Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C.
Dok se kora  peče, pripremite kremu
Za kremu :. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi.
Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu.
Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenoj pečenoj kori  i prelijte čokoladnom glazurom.
Za glazuru :Na pari istopite izlomljenu čokoladu ulje i mlijeko .Ostaviti u frižider samo toliko da se glazura ohladi .
Tako pripremljeni kolač narežite na kocke i  poslužite.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar